Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Közélet 2021 Máj 19 17:00

Virágos Pest megye pályázat

A verseny célja megyei összefogás keretében a környezetbarát, kulturált településkép kialakítása, a megyében élő emberek életminőségének javítása, a vendégváró-kép kialakítása, a magyar kertkultúra ápolása, kiterjesztése.

Pest megyében hosszú évtizedek óta tapasztalható az önkormányzatok, valamint egyre nagyobb aktivitással a lakosság törekvése a környezetszépítése, a kulturált településkép kialakítására. Ezért Pest Megye Önkormányzata, Szigethalom Város Önkormányzata, Dunavarsány Város Önkormányzata, a Zöld Háló Egyesület és a Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ pályázatot hirdet Virágos Pest megye címmel. A szépet, a kulturált környezetet szerető Pest megyei szervezeteket kérjük, hogy kapcsolódjanak be ebbe a versengésbe.

viragos pm 3

A program keretében kérjük, hogy Pest megye települései a helyi civil szervezet/közösség által szervezzenek lokális településszépítő versenyeket, amelyek győztes kertjei automatikusan bekerülnek a megyei megmérettetésbe.

A helyi versenyek lebonyolításának szabályai, a versenyek elbírálásának szempontjai a helyi szervezők hatáskörében tartoznak. A virágos kert magában foglalja a dísznövényeket, a fűszernövényeket, a zöldségeket, továbbá a gyümölcstermő növényeket is.

A megyei versenybe a győztes helyi családi és/vagy lakóparki otthonok nevezését várjuk. Egy településről egy jelentkezés nyújtható be.

Beérkezési határidő: 2021. október 31.

A szakmai zsűri által értékelt dobogós pályázók értékes megyei díjazásban részesülnek. Az ünnepélyes eredményhirdetés díjátadással 2021. november végén lesz a Megyeházán.

A pályázati fotókat a jelentkezésilappal együtt kérjük a ckszkpestmegye@gmail.com e-mail címre eljuttatni.

Bővebb információ a 06/20-311-1877-es telefonszámon, vagy a ckszkpestmegye@gmail.com címen kérhető.

A program megvalósulásában részt vevő társszervezetek:
Pest Megye Önkormányzata
Szigethalom Város Önkormányzata
Dunavarsány Város Önkormányzata
Zöld Háló Egyesület 
Pest Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ 

Előző Pünkösd után időpontfoglalás nélkül is intézhetjük ügyeinket a kormányablakokban 2021 Máj 19 Következő Ez évtől Pest megye önállóan pályázhat az európai uniós fejlesztési forrásokra. 2021 Máj 26
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be

Támogatók: