A multifunkciós sportpálya megépítése 20 millió forintos pályázati forrásból és 5 millió forint önerőből valósult meg. A jelenlegi legmodernebb technikai megoldásokkal egy jó vízelvezetésű, gumiborítású placcot alakítottak ki, amelyen egy szabvány kosárlabdapálya is található. Schuszter Gergely polgármester köszöntőjében elmondta, Dunabogdány egyik fő csapásiránya az iskola és a sportpálya csak az egyik állomása annak a folyamatnak, amely körülbelül 25 éve kezdődött a községben. Hiszen a környező települések közül talán elsőként érkeztek meg ide 1991-ben az udvarban felépített tornacsarnok elemei.

Hadházy Sándor országgyűlési képviselő elmondta, azt látja Dunabogdányban és még néhány településen, hogy jól mérik fel az erejüket és pontosan határozzák meg céljaikat, majd azokat módszeresen, kitartással igyekeznek megvalósítani. 

Ezt követően Hadházy Sándor országgyűlési képviselő, Schuszter Gergely polgármester, Spáthné Faragó Éva iskolaigazgató és Kis László, a kivitelező Színrelép Kft. vezetője átvágta  a nemzeti színű szalagot, majd egy-egy kosárra dobással avatták fel a sportpályát.

Sokan várták a sportnap első programjának főszereplőjét, Katus Attila hatszoros aerobic világbajnokot, aki dinamikus, showszerű edzéssel mozgatta meg résztvevőket és közvetlenségével hamar belopta magát a közönség szívébe. 

Ezután sportágak bemutatója következett. A gyerekek megismerkedhettek a judóval, az akrobatikus rock and rollal, különböző labdajátékokkal, a tornával és a kölyökatlétikával. Egy rendőr- és egy tűzoltóautó is érkezett a helyszínre, amelyeken keresztül a kicsik beletekinthettek a két rendvédelmi szerv munkájába. Majd gyerekek és szülők sorversenyével folytatódott a program. A családi sportnapot az Orosz Attila Band zenéje és country táncház zárta.