Tahitótfaluban nem marad el a Föld napja akció
Föld Napja 2020. április 22.
A kialakult világméretű járványügyi helyzetre tekintettel Tahitótfalu Község Önkormányzata megtartja az 50. nemzetközi és 30. hazai Föld Napja rendezvényt.

Az akció megszervezésére Nagyházu Miklós, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke tett számomra javaslatot.
Figyelemmel a veszélyhelyzet rendelkezéseire, és a vonatkozó Kormány határozatok tartalmára, településünkön a közegészségügyi fertőzési gócpontok lokalizálása érdekében szervezzük meg közterületeink tisztítását. Ennek során a különböző eredetű hulladékok összegyűjtését és azok lokális, helyszínen történő fertőtlenítésével tervezzük a mentesítést.  
A tervezett programunk végrehajtási rendje:

    A részvételi szándékot elektronikus úton lehet jelezni, Nagyházu Miklós képviselőtársam e-mail címére: nagyhazu.miklos@tahitotfalu.hu
    A kijárási korlátozás rendeletének megfelelően családok (magánszemélyek) jelentkezését várjuk, elkerülve a csoportosulásokat
    Kérjük megadni a mentesíteni kívánt utcát, terültet, illetve közterületi szakaszt (A közölt adatokat önkormányzatunk az adatvédelmi törvény szabályainak megfelelően kezeli.)
    A tervezett végrehajtás napja: 2020. április 25. 07:00-15:00 óráig
    jelentkezési határidő: 2020. április 23. 18:00 óra.
    Az önkéntes jelentkezők számára a szükséges anyagok kiszállítására 2020. április 24-én 13:00 és 18:00 óra között kerül sor Nagyházu Miklós elnök úr és az általa felkért képviselők bevonásával.
    A szektorok mentesítésére jelentkező családok számára az önkormányzat szájmaszkot, gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt, továbbá az összegyűjtött hulladékok azonosítása érdekében megjelölt zsákokat biztosít.
    A mentesítési szektorban elhelyezett anyagot az önkormányzat 2020. április 27-én (hétfőn) elszállítja és a lokális területet mentesíti.

Önkormányzatunk segíteni kívánja, hogy a „Tegyünk ismét Földünkért” akció keretében közterületeink tisztasága, fertőtlenítése hozzájáruljon a járvány terjedésének csökkentéséhez.
Részletes információk:
Nagyházu Miklós: +36 30 384-9659
Bízva aktív közreműködésükben.

                                                                                                         Tisztelettel
 
                                                                                                                                                           Dr. Sajtos Sándor
                                                                                                                                                               polgármester