Sajtos Sándor polgármester köszöntőjét követően Sarlós Papas Péter delikátmester és Kallós Gábor, az Epermester Pincészet egyik tulajdonosa májusi eperbort, azaz a német terülteteken népszerű bólét készített tahtitótfalui földieperből és száraz eperborból. Közben a Faluházban a Sziget Hangja Ökumenikus kórus Eperart rendezvényén a Hungaricum Együttes adott koncertet „Regzések” címmel. Az Eperfesztivál helyszínén este a Dobogókő Együttes koncertezett. 

Szombaton a Baptista Gyülekezet Zenekarának játékával kezdődött a rendezvény.   Újdonság volt az idei Eperfesztiválon, hogy LED falas kivetítés is volt. Szombaton a fesztiválozók megnézhették a Pomádé és a Macskafogó című filmeket, vasárnap pedig magyar népmeséket vetítettek a gyerekeknek. Sőt a Bajnokok Ligája döntőjét is nyomon követhette a LED falon a közönség, az első két estén pedig internetről kivetített retrozenére mulathattak a fesztivál résztvevői. Szombaton és vasárnap bemutatkoztak környékbeli tánccsoportok. Fellépett a Dancistino Táncstúdió, a 4 Muskétás, a Fitness Vitál Showtáncegyüttes, a Welldance Sporttánc Egyesület és a Jumping Rope Fitness tagjai.A Gasztroszínpadon Vaczó Sándor tahitótfalui gazda a helyi epertermesztésről beszélt. A Tegyünk Együtt Tahitótfaluért Alapítvány tagjai eperlekvárt főztek a színpad mellett. A szervezet alapító tagja, Rainer Gabriella elmondta, 300 adag lekvárt pénteken készítettek el, 60 kg epret pedig szombaton dolgoztak fel a színpad melletti pavilonban. Az alapítvány idén is meghirdette az epres-süteménykészítő versenyt. A sok ínycsiklandó pályamű közül az első pedig egy joghurtos epertora lett, melyet Szegediné Győri Erika sütött. A fesztiváltér közepén helyi epertermelők kínálták portékáikat. A vásári kirakodó és vidámpark mellett volt gyerekfoglalkozás is. A kézműves termékek vásáránál Kovács Csabáné Izánál vászonzsákot lehetett hímezni. A rendezvényen ott volt Nagy Natália, a L’art pour l’art Társulat egykori Evettkéje is, aki mesekönyvét dedikálta az olvasóknak. Az Epermester pincészet egy kvízzel készült, amelynek megfejtői között egy üveg eperbort sorsoltak ki. Sajtos Sándor polgármester egy örömhírt is megosztott az Eperfesztiválon. Üdvözölte Molnár Gyöngyit, aki 2014-ben győzelemre vitte Tahitótfalut a Nemzeti Vágtán, majd elmondta a lovas megnyerte májusban a Bakonyi Vágtát, így a település színeiben idén is indul szeptemberben a Hősök terén. A nap sztárvendége a Hot Jazz Band volt. Este pedig az Ed Philips és Memphis Patrol rock and roll zenekar lépett színpadra.

A vasárnap a gyereknap jegyében telt a fesztiváltéren. Mesékkel, előadásokkal várták a legkisebbeket. Reggel a Fantáziamalom Családi színház a Peti világgá megy című darabot játszotta el, délután pedig a leányfalui Szekér színház előadásában a Ludas Matyi című mesét láthatták a gyerekek. A nap folyamán felléptek a Budapesti Operett Színház stúdiósai, Eperett című műsorukkal, valamint az AMI folklór együttes és  Csoóri Sándorral az autentikus népzenét játszó Buda Folk Band koncertezett a közönségnek. A XVIII. tahitótfalui Eperfesztivál Ferenczi György és a Rackajam koncertjével zárult.