Bontakozó tudatú gyermekként nem értette, hogy miért kell otthon maradnia, miért szól egész nap otthonukban a rádió, miért gyűlnek össze náluk a barátok, ismerősök, akik között hangos, örömteli viták alakultak ki és miért kellett nagyapja házába költözniük, ahol pince is volt. Kiemelte, az is megrendítő élmény volt számára, hogy hallotta amint bemondták édesapja nevét a rádióban.

A műsort konferáló Farkas Arnold Levente elmondta, az 56-os Forradalom és Szabadságharc 60. évfordulója alkalmából közadakozásból újraépítették a református templom harangrendszerét, melyet 1972-ben Hagymási József és felesége, házasságuk 50 évfordulója alkalmából adományozott az egyházközségnek.

Miután a megemlékezők elhelyezték koszorúikat a forradalom és szabadságharc emlékére állított kopjafánál a rendezvényközpontban filmvetítéssel folytatódott az ünnepség. A Szabadság vihara című magyar nyelvű, amerikai dokumentumfilmben az 1956-os Melbourne-i olimpián összecsapó magyar és szovjet vízilabda-válogatott tagjai mesélnek. A két csapat egy hónappal a forradalom leverését követően csapott össze a medencében, miközben fogalmuk sem volt arról, mi történik Magyarországon. A filmben a vízilabdások visszaemlékezései mellett a forradalom történetét is nyomon követhetik a nézők.