Sport 2011 Dec 03 07:45

Mikulásvonat Kemencén!


    A Kisvasutak Baráti Köre Egyesületének elnökségi tagja maga is sütött párszáz mézest, de családtagjai, ismerősei, valamint kemencei vállalkozók is igyekeznek hozzájárulni a program sikeréhez. A tervek szerint a kicsik betekinthetnek a kovácsolás rejtelmeibe a vasút végállomásánál lévő kovácsműhelyben, majd vonattal utaznak a közeli panzióig, ahol modellvasút-bemutatóval és kézműves foglalkozással várják őket a szervezők.
    A folyamatosan emelkedő pályán közlekedő múzeumvasút több szempontból is különleges - tette hozzá Demeter Ferencné. - Egyrészt azért, mert az országban összesen két ilyen, 60 centiméteres nyomtávú vasút található, másrészt azért, mert a kocsik kiképzése teljesen egyedi.
    A Budapesttől körülbelül 90 kilométerre lévő, bő ezer lelkes Kemencét az M2-es (régi 2/A) autóúton lehet megközelíteni: Parassapusztától nagyjából 8 kilométer autózás után jutunk el a kisvasút végállomásához - magyarázta a Mikulás-napi vonatozás főszervezője.
    Aki betonon "járó" kisvonattal is megelégszik, és nem szeretne a fővárosból messze utazni, annak Dunakeszire, az úgynevezett Tóvárosba érdemes ellátogatnia vasárnap - derül ki a város hivatalos honlapjáról.
    Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak egy hangulatos, zenés vonatozásra a Chilli cukrászda elé. A finomságokat kínáló Mikulással és krampuszaival közlekedő vonat félóránként indul, a menetidő 15 perc - olvasható a dunakeszi.hu-n.

 

Előző Jótékonysági mikulásbált szerveznek Kisorosziban 2011 Dec 03 Következő Épül a mézeskalácsfalu 2011 Dec 03
Hozzászólás { 0 }
Komment írása
Pipáld be
A fel nem használt energia a legolcsóbb!!!!!!! Nem szeretném kifizetni az árát, ugyanis a fel nem használt energia a LEGNAGYOBB VESZTESÉG!!!!! Miért? Nézzük a FŰTÉST, hogy mi is történik a segélyként kiosztott tüzelőkkel, amik ENERGIAHORDOZÓK!!!!! Valamilyen berendezésben elégetjük ezeket, abban a tudatban, hogy ezzel hőenergiát hasznosítunk! Aztán kiderül, hogy tüzünk energiájának felét a kéményen felhasználatlanul engedjük ki, bár kétségtelen van amikor ez az energia is 'hasznosul', ha másképpen nem, hát leég a ház, amivel nem fűtöttünk!!!!!! " A legolcsóbb és a leginkább környezetbarát energia az, amit fel sem használunk!" Mondta Szalai Gabriella a MEHI munkatársa!!!!!! Nem tudom ki találta ki, hogy az energia nem vész el, csak átalakul, de Ő már tudta, a fel nem használt energia káros is lehet!!!! Hogy mit tanítanak magasabb iskolákban azt nem tudom, csak azt, hogy az élet iskolája sokkal fontosabb lenne, ha valaki még gondolkozni is tud, a kiváló diploma mellé!!!!! Kapásból egy másik példa, én úgy álltam a wankel motorhoz, hogy az egy irányba ható erők összeadódnak!!!! (ezt is valaki kitalálta!) Ausztráliában egy wankelmotor elszállt, bár azóta sem olvastam sehol, hogy a forgó motor, vagy test, energiáját nem kötik le, az kárt fog okozni, mert az energia ÁTALAKUL!!!!! Van mégegy, teljesen mai dolog, a villamos energia termelésének és felhasználásának egyensúlya, de ezt már tőlem okosabb emberek intézik, már csupán a nap energiája tartogat némi meglepetést!!!!!! Hogyan hasznosíthatunk gazdaságosan megtermelt energiát? Csak úgy, ha annyit termelünk, amennyit fel is használunk!!! Ha mégis többet termelnénk, könyveljük el veszteségnek, vagyis a cím helyesen úgy hangzik, A FELHASZNÁLT ENERGIA a leggazdaságosabb!!!!! Ma talán a legnagyobb energiapazarlás, akkor történik, amikor a HORDOZÓT égetjük el, némi szerenc
Mire mondta
Hírlevél feliratkozás

Támogatók: