Szabolcs optimizmusával, életvidámságával példa lehet a fiatalok számára, megpróbál amiben csak lehet önállósulni. Egyedül étkezik és közlekedik, életéhez hozzátartozik a sport - úszik, pingpongozik - blogot ír és fest is.  Vannak azonban olyan dolgok, amelyek bár másoknak természetes, számára  egyelőre csak álom. A bionikus karok segítségével tudna például főzni, egyedül toalettre járni és fogat mosni. A két művégtag összesen 20 millió forintba kerül, ennek 20%-át önerőből kell  Szabolcsnak biztosítania. Ezért nemrégiben egy felhívás jelent meg a fiú közösségi oldalán, mely szerint, ha négyezer ember 1000 forinttal támogatná, akkor összegyűlhetne a kívánt összeg. Ebben próbált segíteni Rácz Gábor a Kisoroszi Judo és Kungfu Klub vezetője a jótékonysági gálával.A rendezvényt Sajtos Sándor és Kósa Klára keramikusművész  nyitotta meg. 

A rendezvényt két részre osztották a szervezők. Az első felében fellépett a Tahitótfalui gyermekkórus, a szobi mazsorett csoport, a Kisoroszi western tánccsoport, a leányfalui művészi tornások, a visegrádi Primavera táncegyüttes, illetve Futaki József citerán játszott, Orosz Attila megszólaltatta Kisoroszi tárogatóját, valamint volt egykerekű biciklis bemutató is.

A második részben harcművészeti bemutatót láthatott a közönség. Fellépett a visegrádi Szent György Lovagrend, a budapesti Jáde Forrás Harművészeti csoport, a váci Kyokushin Karate csoport, illetve a Kisoroszi Judo és Kungfu  Klub.

A rendezvény végén Sajtos Sándor polgármester átadta Kollinger Szabolcs és édesanyja számára az összegyűlt több mint 300 ezer forintot.