Elmondta, korábban a budapesti református egyház bérelte a területet, néhány éve került vissza az önkormányzathoz. A településvezetés célja az, hogy ismét a helyi lakosság és fiatalság tudja használni különböző családi, közösségi rendezvényekre, táborozásra. Ehhez azonban fel kell újítani az elavult, rossz állapotban lévő főépületet és a faházakat.

A polgármester elmondta, hogy a 121 millió forint összértékű beruházás során az egyhektáros területen lévő főépületben felújítják a konyhát, kazánházat építenek, kicserélik a nyílászárókat, új födémet, tetőt és burkolatot kap az épület, lebontják és újjáépítik a vizesblokkot, továbbá három faházat is felújítanak a területen.

A szálláshelyek számát majd a szakemberek fogják meghatározni, de a terület akár sátortábor kialakítására is alkalmas lehet, így nagyobb létszámú csoportoknak is helyet tud biztosítani.

Még pontosan nem tudni, mikor készül el a beruházás, de szeretnék a táborozási időszak kezdetéig befejezni az építkezést – mondta a polgármester.