Félegyházi András a költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy sikerült tartalékot képeznie Visegrádnak. Ez nem jelenti azt, hogy felelőtlenül költekezni fognak, de el tudnak majd végezni olyan fejlesztéseket is, amelyekre eddig csak pályázati forrásból volt lehetőség.

Ezt követően az intézményekre tért rá a polgármester. Elmondta, hogy tavaly év végén rendeződött az orvosi ellátás a városban, hiszen Dr. Balogh Mónika személyében új háziorvosa lett Visegrádnak. Az óvoda szomszédságában lévő, egykori rendőrségi üdülő épületének tulajdonjoga hamarosan az önkormányzathoz kerül. A napokban várják az DMRV ZRT-től az ingatlan átadásáról szóló szerződést. 

Az iskola esetében egy új 8 tantermes épület megépítését tervezi az önkormányzat. A beruházás a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg több mint 500 millió forintos kormányzati támogatásból.

A polgármester elmondta, hogy felújítják az iskola régi, emeletes épületét is, hiszen annak belső terében évtizedek óta nem történt komolyabb beruházás – tájékoztatott a polgármester. Az iskola harmadik épületére, a sportcsarnokra is ráfér a felújítás, amelyet saját erőből nem tudnak elvégezni, ezért keresi rá a pályázati lehetőségeket testület –emelte ki a polgármester. A Mátyás Király Művelődési Házon elvégzett hátsó homlokzat és nyílászáró cseréjét követően az épület külső, romantikus stílusú részének rekonstrukcióját tervezi az önkormányzat, azt ugyanis védettsége miatt nem lehetett "hőszigetelésbe csomagolni" – mondta Félegyházi András. A polgármester hozzátette, hogy szándékukban áll idén a művelődési házhoz tartozó mozi beindítása, ahol az elképzelések szerint heti hat alkalommal művészfilmeket vetítenek majd.

A tavalyi év egyik legjelentősebb eredménye volt, hogy elkészült a polgármesteri hivatal felújítása. Félegyházi András elmondta, hogy az építkezés ellenére a hivatali munka folyamatossága nem szenvedett komoly csorbát. A kisebb fejlesztések között említette meg a polgármester a közművelődési intézmények épületállományának javítását, illetve folytatni szeretnék a már megkezdett járdafelújítást.

A rendezvényekkel kapcsolatban a polgármester kiemelte, hogy a mondhatni közép-európai hírű palotajáték mellett egyre több kisebb, már-már hagyománnyá váló programja van a városnak.

A Nemzetközi Palotajátékok lebonyolításában  is változás lesz 2016-ban. A Mátyás Király Múzeum is a rendezvény egyik helyszínévé válik. A polgármester ezt követően kitért arra, hogy több jelentős Visegrádhoz kötődő évforduló is lesz idén. Az egyik Görgei Artúr tábornok halálának 100., két év múlva pedig születésének 200. évfordulója, melynek alkalmából januárban kezdődött rendezvénysorozat a városban. A másik jelentős évforduló a Visegrádi Négyek megalakulásának 25. jubileuma. Ez alkalomból március 19-én kiállítás nyílik a városháza előterében, melyen a megnyitóbeszédet az akkori külügyminiszter, Jeszenszky Géza mondja, aki maga is részt vett a jelentős eseményen.